Červený kruh: Milenka [ODLOŽENO]

< CYKLUS SEBEPOZNÁVACÍCH PROŽITKOVÝCH SETKÁNÍ PRO ŽENY >

S ohledem na mimořádnou situaci a přijatá bezpečnostní opatření bude tato akce přeložena na pozdější termín. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Být ženou je DAR. Žena ve své síle, spojená se svou podstatou, má obrovskou sílu vytvářet vlastní svět, životní příběh a hýbat realitou. Když se ženy spojí, spolupracují, tvoří a vzájemně se podporují, mohou COKOLIV. Mohou změnit svět!

Přijměte pozvání na cyklus pěti tematických večerů, věnovaný nám ženám a našemu měsíčnímu cyklu. V duchu prastaré tradice ženských kruhů „moon lodge“ (červeného stanu) se vydáme na cestu do našeho nitra. Vytvoříme společně příjemný a bezpečný prostor, ve kterém se každá žena může cítit přijímána taková, jaká je: ve své síle i ve své křehkosti. Budeme poznávat, léčit a podporovat naše ženská těla, sdílet své příběhy a vzájemně se inspirovat. Doprovázet nás bude síla rituálů, sdílení a jemných doteků. Vyladíme svůj rytmus podle střídajících se fází měsíce a našeho cyklu.

Každé setkání je zasvěceno jednomu ze ženských archetypů:

  • Úvodní setkání (24. 2. 2020)
  • Žena – Dívka (20. 3. 2020)
  • Žena – Milenka (17. 4. 2020)
  • Žena – Matka (29. 5. 2020)
  • Žena – Stařena (19. 6. 2020)

Dopřejte si čas samy pro sebe, a přijďte si „dobít své ženské baterky“. Cyklus můžete absolvovat jako celek, nebo přijít na jednotlivé večery zvlášť. Vaší průvodkyní bude Sofie Tamara Shmidt.

Bližší info a rezervace na www.sofiatamara.com/zensky-kruh. pod heslem „Moonlodge“. Děkujeme

Sofia Tamara Shmidt

Zakladatelka projektu Sisterhood a My Mehndi – Prague. Věnuje se práci s hlasem, ženským uměním a dočasnému „tetování“ hennou. Lektorka uměleckých kurzu, henna workshopu a také ženských skupin Moonlodges.

Tradice Červeného stanu (Moonlodge):

Už od pradávna si ženy uvědomovaly, jak důležité je se spolu scházet, sdílet své příběhy v kruhu, trávit čas s jinými ženami, uctívat Bohyně, spolu se léčit a navzájem se podporovat. Během období menstruace odcházely do Červeného stanu (Moon Lodge), kde se společně setkávaly – matky, dcery, babičky, kamarádky a sestry. Mohly se zde vzájemně inspirovat, anebo sdílet tíhu věcí, které je trápí; starší ženy zde mohly předávat své zkušeností a moudrost mladším. Čas ale plynul, a dnes jsme bohužel již téměř zapomněly na tuto úžasnou tradici a na výživný ženský kruh.

Menstruační cyklus a příběhy našeho ženského těla jsou červenou nití, která propojuje všechny ženy nehledě na věk, státní příslušnost nebo náboženské vyznání. Pojďme si procítit toto spojení a prohloubit naši sounáležitost v sesterském kruhu. V bezpečném prostoru, který spolu vytvoříme, budeme vykonávat léčivé rituály a vzájemně se podporovat, inspirovat a sdílet. Naučíme se vést „moontime journal“ (měsíční deník), abychom i mezi jednotlivými setkáními zůstaly ve spojení s vlastním tělem a cyklem. Budeme zkoumat jemné masážní techniky, byliny a esenciální oleje, které ženy používaly po staletí pro podporu plodnosti, zmírnění menstruačních potíží, antikoncepci nebo jako afrodiziaka. Postoupíme také za hranice vlastních a společenských tabu, abychom mohly uctít vlastní tělo v jeho plnosti.

Znovu společně postavíme Červený stan!

Jednotlivá setkání cyklu:

Úvodní večer: Na úvodním večeru se seznámíme s tradicí kruhů „moon lodge“ (červeného stanu), jejím příběhem a dary, které nám přináší v moderním světě. Povíme si o tom, co na nás čeká v tomto cyklu, jak naše kruhy budou probíhat; vysvětlíme si pojem sesterství a řekneme si pravidla ženského kruhu pro bezpečný a plynulý průběh večerů. Budeme pracovat s naší ženskou linií. Ukážeme si, jak vést „moontime journal“ (měsíční deník), abychom i mezi jednotlivými setkáními zůstaly ve spojení s vlastním tělem a cyklem, a řekneme si, na jaké rituály se můžete těšit.

Žena – Dívka: Setkání věnované archetypu ženy – dívky. Tento archetyp odráží svěžest nových začátků. Žena ve fázi dívky je plná energie, hravostí a jiskřivého nadšení. S lehkostí, odvahou a autonomií pracuje na svých projektech a její autentický půvab je magnetický! S touto fázi máme také často spojená tabu týkající se těla, menstruace a sexuality. Holčička žije v každé z nás – a my ji můžeme podpořit a osvobodit. Jak to začínalo, jak se měnilo moje tělo a jak se měnily mé vztahy? V bezpečí ženského kruhu prožijeme a oslavíme menarche, tj. uctíme naší první menstruaci (ať už přišla nedávno nebo před mnoha lety) a budeme tak jemně léčit vztah ke svému tělu. Vydáme se na cestu znovuobjevení síly, která se skrývá v tom, jak jsme prožily vstup do nové fáze života, tento zlomový okamžik, kdy jsme se začaly měnit z křehké dívky v ženu, tu která nese dar plodnosti a pokračování rodu.

Žena – Milenka: Setkání věnované archetypu ženy – milenky. V každé z nás se skrývá přitažlivá, plná slasti, šťavnatá žena-milenka. Ta, která si je vědomá síly svého půvabu a umí s touto energii citlivě pracovat. Jak si umíme užívat své tělo a jeho dary! Budeme pracovat na vztahu ke svému ženství. Podíváme se na zajeté šablony, bloky a přesvědčení, která nám brání v tom plně si užívat své sexuality a přijímat své tělo. Čeká nás léčení a práce s emocemi. Nastavování zdravých hranic. Jemná péče a masážní techniky na podporu a posílení ženské energie.

Žena – Matka: Setkání věnované archetypu ženy – matky. Archetyp matky je o péči, lásce a pocitu bezpečí. Během tohoto večera se zkusíme podívat na archetyp matky jako na celistvou ženu – takovou která nejenom dává, ale také přijímá, aby mohla dávat ještě více. Naučíme se přijímat péči a podporu, abychom totéž mohly dávat ostatním. Archetyp matky je také o všem, co skrze nás do tohoto světa přichází: je to o podpoře a výživě projektů, jiných lidí a vztahů. Podíváme se na témata jako porod, resp. strach z porodu; rozhodnutí mít děti anebo je nemít; mateřství a sexualita, plodnost, hojnost a náš pocit jistoty ze života.

Žena – Stařena: Setkání věnované archetypu ženy – stařeny. Archetyp stařeny je jedním z nejmocnějších v našem cyklu. Je to období těsně před menstruací – kdy máme tendenci vyklízet, ukončovat nezdravé vztahy – a období menstruace samotné, kdy se noříme do své tmy, hloubky a ticha. Probouzí se naše vnitřní Kálí, náš stín. Nese s sebou energii transformace a iniciace. Díky ní se tak můžeme stát úplné, pevně zakořeněné v naší síle a naplnit svůj pohár ženské moudrosti. Pojďme se společně setkat se svojí moudrou stařenou a s její podporou uctít svoji ženskou linií, pustit vše, co nám již neslouží a připravit půdu pro nové začátky.

Datum

17 Dub 2020
Expired!

Čas

18:30 - 21:30

Cena

Celý cyklus: 1.750 Kč; Jednotlivé večery: 500 Kč

Umístění

Studio PlantaGea
Brandýs n/L, Plantáž 2526

Organizátor

PlantaGea
Telefon
+420 723 494 814
Email
plantagea@plantagea.cz
Webová stránka
https://www.plantagea.cz

Komentáře nejsou povoleny.